понеделник, 10 август 2009 г.

Кампус в Бърдарски геран за втори път„Най-страхотното време през годината!” – така определят децата августовските занимания в читалището. За второ поредно лято младежите към танцовия състав при читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран организираха кампус за всички деца в селото, който започна от 10 август. На снимката са най-нетърпеливите, а с всеки изминат ден децата се увеличават.

Думата „кампус” идва от латински и означава „поле, „открито пространство”. В католическата църква с нея се назовават летните лагери с деца – занимания на открито с игри, песни, танци, рисуване и какво ли още не.


„ С какичките е страхотно!” категорични са всички малчугани и с желание ходят всеки ден от 16 до 18 ч. на заниманията. За веселите забавления се грижат Ирина Босилкова, Катерина Велчева, Силвия Караджова.

Тази година кампусът към читалището ще продължи от 10 до 21 август, защото след това всички се преместват на кампуса, организиран от сестрите бенедиктинки, включен в програмата на „празничната седмица” в Бърдарски геран от 23 до 28 август.Няма коментари:

Публикуване на коментар