вторник, 12 март 2013 г.

Радио „Бърдаре“ – новата идея на читалището в Бърдарски геран
Луд умора няма, казват хората, а за сърцатите жители на Бърдарски геран денят е сив и скучен, ако не измислят нещо, което да повишава заряда на съвместния им живот. В селото няма радио точка, но това не е пречка да няма радио. От дни площадът се оглася по цял ден от музиката, която долита от прозорците на читалище „Съединение-1923“.

Това породи идеята да имаме наше радио. На 12 март в 9,30 ч. стартира импровизирана емисия, за които не е нужна кой знае каква техника – една озвучителна уредба, микрофони, компютър, отворени прозорци и екипа, който ще се грижи за радиото - двамата служители в читалището Иванчо Франев и Йовка Шекова. 

Всяка сутрин от 8,15 ч. химнът на Бърдарски геран ще е сигналът, който сбира хората по площада, тръгнали на покупки, до пощата, до кметството, с надеждата, че лека-полека всички ще свикнат с радиото и ще търсят читалището, за да дадат своите обяви и съобщения, поздрави за рождени дни и празници. Следобедните часове отново ще бъдат повтаряни сутрешните емисии, а музика звучи през целия ден. 

За Бърдарски геран всеки ден е като празник – в това ще се убедите, ако дойдете и на живо чуете радио „Бърдаре“. Както всичко тук, и радиото ни е уникално!

Светлана Караджова

Повече ще видите във филма:


Няма коментари:

Публикуване на коментар