вторник, 31 декември 2013 г.

Новогодишен концерт в Бърдарски геран


2013-та година се изтърколи неусетно. Понякога бягайки неуморно през рътлините на дните, друг път полека извиваща снага и бавно стъпваща във всеки един миг на изминаващото време. Децата пораснаха с още една година, възрастните остаряха и помъдряха с още една година, а нашето читалище все така младо продължава да побира и пази в топлината на пазвата си стремежа към красота и творчество, където музика и танци се сливат в едно, за да очертаят онази вечна пътека на духовното, която да ни отведе напред.


Голямото семейство на самодейците през изминалата година отпразнува 90-годишнината на Народно читалище „Съединение-1923“. Читалището ни, онзи творчески център, който от висотата на годините се усмихва с невинните детски очи, гори с огъня на младежките сърца и изпълва дните с опита и знанията на по-възрастните. Изкачили се неусетно на 90-годишния връх, граден от онези преди нас, ние поехме дъх и отправихме поглед напред. Там, където се синее небето на бъдещето, където огрява слънцето на идващото и където звучи прекрасната музика на творящите човешки души.

В празничните дни, започнали с тайната на Христовото Рождение, преминали през равносметката на предела между двете сменящи се години, поемаме отново на път през времето, за да разнасяме славата на Бърдарски геран по света.

Повече снимки тук

Отворете видеото в друг прозорец за по-добро качество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар