вторник, 14 април 2015 г.

Концерт, обединяващ резултатите по два проекта


Настоятелството на Народно читалище „Съединение-1923“ кани на голям концерт на 9 май от 18,30 ч. по случай Деня на Обединена Европа, с който да отбележи завършването на проекта, финансиран от Фондация „Комунитас“ и да представи на публиката ремонтираните части на сградата – подменена дограма, изцяло ремонтирана сцена и обновени гримьорни. Финансирането от „Комунитас“ е на стойност 10 000 лв.


Събитието ще е съвместно с отчитане на резултати и по проекта, финансиран по програма "Участвам - Дарявам - Променям" на Сдружение „Първи юни“ – гр. Бяла Слатина с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ . Вече е факт и новата озвучителна уредба, с която ще бъде озвучен концертът. Сумата, осигурена за проекта от сдружението, е на стойност 2 749,86 лв.

Концертът ще е повод да празнуваме постигнатото от всички нас – участвайки, дарявайки и променяйки към по-добро, както себе си, така и всичко около нас. Между началото му с химна на Обединена Европа и краят с химна на Бърдарски геран, ще се поберат танците и песните на банатските българи, песни и танци от различни етнографски области на България, както и много спомени, любими изпълнения и изпълнители, които винаги изправят на крака публиката. И всичко това с мисъл и обич за най-хубавото село – Бърдарски геран – и за хората, които сътворяват живота в него.

Заповядайте на 9 май от 18,30 ч.
в Народно читалище „Съединение-1923“ – с. Бърдарски геран!

За да се случат всички тези неща благодарим на доброволците, които работиха при ремонтирането на сцената, на майсторите и специалистите, които помагаха – Иванчо Франев, Захари Захариев, Иван Караджов, Милчо и Петър Петрови, Николай Гласнов; на всички жени, които се включиха и ще се включват в почистването.

Сърдечна благодарност на Гергана Живкова, която вярна на принципа на обединението, съчета двата проекта и дари 700 лв. за закупуване на лаптоп за читалището и  така ни помогна с реализацията на проекта „Балът – връзка между нас и другите“, където тази техника спадаше към разходите, подсигурени от читалището. Гергана дарява и 300 лв. за подсигуряване на отопление на големия салон за следващото издание на Карнавалния фестивал „Фършанги“ през 2016 г.

При закупуването на озвучителната уредба благодарим за доброволния труд Александър Живков, който издирва фирмите, поръча частите и осигури доставката.


Искрено благодарим на фирма „Пасат Електроникс“, от чиито електронен магазин „ЕЛИМЕКС” - www.elimex.bg закупихме тонколоните и голяма част от озвучителната техника. Благодарни сме им, че съкратиха част от разходите ни като поеха доставката на техниката и ни направиха и допълнителна партньорска отстъпка.

Благодарим на Мартин за сглобяването на уредбата и на Свилен Първанов за желанието да се научи да работи с нея!

Какво можем да постигнем, когато работим всички заедно за една кауза – с много желание, добро настроение и нестихващ ентусиазъм – всичко това можете да видите по време на концерта на 9 май 2015 г!

Няма коментари:

Публикуване на коментар