петък, 10 април 2009 г.

Ваканционният курс по танци приключи


Една седмица усилени репетиции за малки и големи беляза и тазгодишната пролетна ваканция. Вече стана традиция по време на априлската почивка за учениците читалищното настоятелство с финансовата подкрепа на г-жа Цветомила Спасова, кмет на Бърдарски геран, да кани г-жа Маргарита Тошкова, хореограф от Русе .

Този път в уроците се включиха и малките – нямаше много желаещи, но се надяваме по време на лятната ваканция, когато пак има интензивен курс по танци, децата на сцената да бъдат двойно повече. Курсът на малките бе напълно безплатен за родителите, благодарение на дарител, пожелал да остане анонимен, който пое хонорара на преподавателката. Сърдечно му благодарим за съпричастността!

За големите батковци и каки от танцовия състав тази седмица също беше тежка – научиха нови танци, а банатските български танци се сдобиха с нова хореография благодарение на Маргарита Тошкова, за което читалищното настоятелство от сърце й благодари. С много фантазия и любов към танца тя успя да превърне петте запазени от дедите ни танца в нови варианти - атрактивни и раздвижени, улавящи вниманието на публиката от началото до последния такт.

Благодарим на Маргарита Тошкова, на самодейците от танцовия състав и на малките танцьори за желанието, упоритостта и търпението през тази седмица.

Танцьори, сцените ви очакват!


Няма коментари:

Публикуване на коментар