събота, 23 май 2009 г.

Седянка през май


На 22 май в читалището обединихме два повода в един празник – наближаващият 24 май, Ден на българската просвета и култура, и желанието ни да покажем на обществеността новата продукция на самодейните колективи. С "Върви, народе възродени" бе открита вечерта, а след това в духовита седянка, наситена с песни и шеги, самодейците зарадваха публиката с талантите си.

Гости на тържеството бяха инж.Венцислав Василев, кмет на община Бяла Слатина, народният представител Георги Божинов, кметове на съседни села.

За пръв път бе подготвена седянка с активното участие на всички самодейци – от писането на сценария, до изпипването на най-дребните детайли.

„На гости на Франушка и Иванчо” бяха поканени всички, за да попеят, потанцуват и да се повеселят с разказите „от едно време”, с вицовете и гатанките. Звучен банатски български диалект се лееше от сцената, публиката се смееше и пееше наред с певците, а младите танцьори за пореден път обраха най-бурните овации.

За пръв път на сцена бяха показани новите български народни носии, ушити с материали, закупени с парите, получени по проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар