понеделник, 21 юни 2010 г.

Приятелите на Фондация „Лале” празнуват заедно

Втория рожден ден на пенсионерски клуб „Липов цвят” в с.Крушовица събра възрастни и деца от две села в различни общини, защото ги обедини нещо от по-голямо от чисто добросъседските отношения. Читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран гостува на клуба в Крушовица по две причини – едната е, че и Дневният център за работа с деца „Палкенче” е създаден с помощта на холандската фондация, а другата е, че на празника имаше и гости от съседното село Войводово, където някога е имало заселени банатски българи веднага следпреселението, почти всички преселили се в Бърдарски геран през годините.

Домакините посрещаха гостите с китка липов цвят – знак и спомен от участието в празника. Иван Даков, съгражданин на „рождениците”, се появи в две роли – едната като секретар на община Бяла Слатина като прочете поздравителен адрес от инж.Венцислав Василев, кмет на община Бяла Слатина и подари DVD на пенсионерския клуб. Оказа се, че Иван Даков има лични заслуги за създаването и съществуването на този клуб, а освен това е и негов кръстник, дал му името „Липов цвят”. Лично от свое име, като кръстник, също дари празнуващите.

Присъстваха кметове на съседни села, представители на институции от община Мездра, както и гости от пенсионерския клуб във Войводово. Гост на тържеството бе и Георги Божинов, народен представител, който подари на пенсионерите екскурзия до Охрид.

Читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран поднесе своя подарък под формата на песни и танци, като внесе особен колорит със специфичните си носии и фолклор, с красотата на детските усмивки и вихъра на младежите от танцовия състав, който вече се изявява в пълния си състав от деца и младежи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар