сряда, 16 март 2011 г.

Помощ за танца

Народно читалище „Съединение 1923” – с.Бърдарски геран е изправено пред опасността да не може да осигури репетиции с хореограф на танцовия състав „Палкенче” поради липса на средства. Читалището ни се издържа само от дарения и спечелени проекти, но тъй като тези проекти изискват собствено участие оскъдните налични средства се стопяват много бързо. С осъществянето на ремонтите на библиотеката по проекта за допълващата субсидия от Министерството на културата и ремонта на една от залите за разширяването на Дневен център за работа с деца „Палкенче” по проект „Всички поколения заедно”, финансиран от Фондация „Лале” читалището ни е заплашено от фалит.

Поради тази причина вероятно ще спре не само бъдещото кандидатстване с проекти, но и подготовката на децата и младежите от танцовия състав, за които полага професионални грижи Маргарита Тошкова, хореограф с доказани качества и успехи на възпитаниците.

Затова се обръщаме към всички родолюбиви банатски българи по целия свят, които биха могли да ни помогнат да реализираме репетициите на децата през пролетната ваканция. За целта са ни необходими 400 лв. за хонорара и пътните на хореографката, която идва специално от град Русе.

За една година подготовка малките питомци на танцовия състав доказаха, че могат да направят чудеса, ако са подготвяни от професионалист. Това бе видяно по сцените в Бърдарски геран, Гостиля, Бяла Слатина, Русе, София и къде ли още не. Децата полагат много труд през ваканционните дни, изпълнени с почти целодневни занимания с танци, и са щастливи, че досега ваканциите им бяха осмислени с нещо толкова красиво и стойностно.

Нека да помогнем всички заедно малките и големите танцьори от „Палкенче” да имат възможност да попълнят репертоара си, да развият уменията и изкуството си, за да продължат да носят радост на публиката. Банатските българи умеят да пазят традициите си. Паметта и съзнанието за общност са доказвали не еднократно, че със собствени сили можем да постигнем много. Нека и този път да го направим! Заради децата и заради всички нас.

Банкова сметка на читалището:

Народно читалище „Съединение 1923”

Банка, клон: INTERNATIONAL ASSET BANK – клон Бяла Слатина

Адрес: 3200 гр.Бяла Слатина, ул. “Любен Каравелов” 6

IBAN: BG89 IABG 7494 1002188700

BIC IABGBGSF


Няма коментари:

Публикуване на коментар