вторник, 7 май 2013 г.

Великденски концерт в Бяла Слатина


По покана на Община Бяла Слатина самодейните колективи при Народно читалище „Съединение-1923“ – с. Бърдарски геран представиха свой самостоятелен концерт на централния площад в общинския град. Този концерт бе поздрав от католиците от Бърдарски геран за православните им събратя, честващи Възкресението Христово на 5 май тази година.
Това бе и възможност да се запознаят жителите на Бяла Слатина с уникалната общност на банатските българи, с техния език, история и култура, както и с нестихващия им стремеж към покоряване на нови висоти в обогатяване на репертоара с танци от различните етнографски области в България.

Очарована от представената богата програма Боряна Петкова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ при Община Бяла Слатина благодари за великолепния концерт и заяви, че срещата с творчеството на самодейните колективи от Бърдарски геран й е помогнало да преосмисли становището си. Тя обеща, че за следващата бюджетна година ще преразгледа разпределението на средствата за читалищата като направи така, че да има повече за Народно читалище „Съединение-1923“, което доказва, че работи перфектно и дава плодове.

Повече снимки тук - фотограф е Валери Лазаров.

Светлана Караджова

Няма коментари:

Публикуване на коментар