четвъртък, 6 юни 2013 г.

Нови дарители за "Маскирани ръчички разказват"Лекари специалисти от FiHealth нарисуваха 12 произведения в интерпретация на творчеството на Деймиън Хърст, като използваха универсалния елемент в неговото творчество – „пеперудата".

Всички картини бяха продадени на гости на събитието, а събраните средства ще отидат изцяло за реализацията на благотворителната инициатива „Маскирани ръчички разказват..." в село Бърдарски геран.

Инициативата „Маскирани ръчички разказват..." предвижда създаването на куклен театър за съвместни занимания между деца от Център за настаняване от семеен тип и други деца от селото. По този начин те ще четат приказки, ще разработват театриални етюди с куклите и ще изнасят спектакли на сцената. С помощта на куклените герои децата ще развиват артистичните си и езикови умения и ще придобиват нови познания за българския фолклор и света.

Събитието се състоя в Галерията за модерно изкуство в София, която бе домакин на благотворителния коктейл-изложба, свързан с творчеството на Деймиън Хърст. Организатори бяха Fibank (Първа инвестиционна банка) и медицински центрове FiHealth с любезната подкрепа на „Домейн Бойар", които осигуриха българското пенливо вино – Next 20 Years Chardonnay Brut 2010.
Благотворителната инициатива беше избрана заедно с дългогодишния партньор на Първа инвестиционна банка в социалните каузи – Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).
............
Деймиън Хърст е определян като „най-влиятелния жив художник", „провокатор" и дори „хулиган, който напълно е променил изкуството". Но в цялото му творчество се прокрадва уникалният почерк на творец, който „говори" за началото. В неговото творчество пеперудата е водещ елемент, който той използва по различен начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар