петък, 23 април 2010 г.

Сред пръските от извора


В Четвъртия регионален фолклорен фестивал „Пръски от извора” – Враца 2010 г., който се проведе под егидата на кмета на Община Враца, взеха участие деца и младежи от цялата област. Над 400 участници огласяха площада пред Централната поща в града с български народни ритми, а носиите грееха в пъстоцветието си.

В тазгодишното издание на фестивала имаше две изненади за публиката – две странни участия – банатски български народни танци и възстановка на ромска сватба, които бяха извън регламента и участието им се дължеше на идеята на организаторите да предизвикат публиката и да видят дали ще приеме подобни участия, за да може другата година фестивалът да бъде в по-разширен формат.

Танцовият състав за банатски български народни танци към Народно читалище „Съединение-1923”, с.Бърдарски геран се представи отлично и внесе малко централно-европейски привкус във фестивалната феерия.

Имахме, разбира се, и агитка от фенове – банатските българи, живеещи във Враца бяха дошли, за да съпреживеят с младите танцьори красотата и магията на банатските танци. Дори от асеновската група шеговито бе подчертано, че отдавна не е било гордите „вингани” така да подкрепят „бишновците” и „ивановчаните” :-)))


Няма коментари:

Публикуване на коментар