сряда, 7 април 2010 г.

Заключителен концерт

С особена радост Ви каним на заключителния концерт по проекта "Дневен център за работа с деца "Палкенче", който ще се състои на 10 април от 18 ч. в салона на читалище "Съединение-1923" - с.Бърдарски геран.

Деветте месеца работа по проекта приключиха бързо, но работата с децата ще продължи със същия ентусиазъм и желание, защото резултатите не закъсняха. През тази пролетна ваканция успяхме да създадем танцов състав с малки деца, които да заместят по-късно през годините техните каки и батковци от сегашния танцов състав на младежите. Децата са доволни от заниманията, от работата, от резултатите, а и всички ние, целия екип, се радваме, че заедно с Фондация "Лале" успяхме да им помогнем да станат по-осъзнати членове на нашата общност, по-дейно участващи и по-осмислено присъстващи с действията си за каузата на банатските българи.

Решихме да посветим този концерт на Европейския ден на солидарност между поколенията, който ще бъде честван на 29 април. При нас в дейността на читалището най-добре се вижда приемствеността и солидарността между възрастни, младежи и малки деца, като големите учат малките - бъдещите продължители на традициите и културата ни.


Настоятелството на читалище „Съединение-1923”
с.Бърдарски геран

Няма коментари:

Публикуване на коментар