неделя, 2 май 2010 г.

Заедно – за мечтите ни


На 1 май стартира инициативата на младежите от Танцовия състав към читалище „Съединение-1923” да започнат кампания за събиране на средства, за да могат да отидат на Седмия общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето” в Каварна от 28 до 30 май 2010 г.

Тъй като участието е заложено в плана на читалището, а засега финансиране от Община Бяла Слатина е отказано, младежите не искат да спрат и решиха да търсят начини, за да осъществят поне част от заплануваните участия. На Международния ден на труда единодушно решиха да изработят парите, които им трябват, като събират вторични суровини – хартия, пластмаси, билки през летния сезон, кестени през есента, а най-вече да работят някъде – и така да попълват сметката на читалището.

Тъй като фирмите на арендаторите (ЕТ „Милчо Босилков”, „Виктория-93” ООД, както и още няколко арендатори) са единствените работодатели в Бърдарски геран, 20-те младежи се обърнаха към тях с писмо, да бъде подадена ръка на инициативата им и най-вече да покажат, че не искат да чакат наготово, а са решени да изработят парите за покриване на разходите на танцовия състав. С труд и единство да постигнат така желаното пътуване и участие във фестивала. Предварителните разговори с фирмите са обнадеждаващи и престоят срещите за уговаряне на подробностите.

В тази кампания виждаме как още една от целите на проекта „Дневен център за работа с деца „Палкенче” е реализирана – младите хора се научиха сами да се организират, да търсят начини и средства, да работят с по-малките от тях и да се възприемат като екип и съставна част от обществото. Към кампанията активно се включват и малките танцьори, които с ентусиазъм подкрепят каките и батковците и се учат как да се справят с проблемите в живота и да се стремят към успеха на целите си.

За трите дни в Каварна, с две нощувки – за 43 човека (младежи, деца и ръководители на състава) са необходими 4 344 лв.

Който желае и има възможност да подкрепи кампанията на младите хора и децата на Бърдарски геран може да се включи в събирането на вторични суровини или да направи дарение в сметката на читалището като упомене, че сумата е за участието на Танцовия състав в Седмия общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето” в Каварна.

Internasional Asset Bank, гр.Бяла Слатина, ул. Любен Каравелов 6

Банков код: IABGBGSF

IBAN: BG89IABG74941002188700

Няма коментари:

Публикуване на коментар