вторник, 13 юли 2010 г.

Премиера на спектакъл

Заповядайте на премиерата на концерт-спектакъла „Хайдат, брайкя, да се пребереми”, която ще се състои на 17 юли от 20 ч. в салона на Народно читалище „Съединение-1923” – с.Бърдарски геран.

Спектакълът е реализиран чрез проект, финансиран по програма „Живо наследство” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Програма "Живо наследство" се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и медийното партньорство на Българската национална телевизия.

Продукцията ще бъде заснета изцяло от Кабелна телевизия "РАВА", която прояви изключителна съпричастност към проекта и всеотдайност на екипа на телевизията като подпомогна колективите на читалище "Съединение-1923" с изготвянето на студийни записи на песните и професионална намеса на специалисти с цел представлението да получи завършен и качествен вид. Дискове с филма ще бъдат изготвени като част от реализацията на проекта, за да допринесат за рекламата на спектакъла.

Проектът „Хайдат, брайкя, да се пребереми” ще спомогне за възстановяване, съхраняване и популяризиране на традициите, фолклора и културата на банатските българи. Читалищните деятели в с.Бърдарски геран създават с много обич един художествен продукт за неугасващото живо наследство на тази общност, което не бива да изчезне.

Следващият концерт е в село Гостиля, община Долна Митрополия, на 18 юли от 19 ч. в салона на читалището. Гостиля е едно от селата, населено с банатски българи в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар