петък, 13 юли 2012 г.

Младежите с нови идеи

Читалището се оказа тясно за изключително активните млади хора на Бърдарски геран. За радост на всички жители на селото, младежите от танцов състав "Палкенче" и техни приятели, които обичат спорта, решиха да възстановят  волейболното игрище в двора на затвореното от години училище.
Ициативният комитет към Кметството се включва в кампанията като ще подсигури нова волейболна мрежа, топки и боя за очертаване на игрището, както и материали за пейките. Работниците към Кметството ще помогнат с труд както за възстановяване на пейките, така и за операциите, изискващи косачка и храсторез.

Ето текста на обявата, която приканва доброволци да се включат:

"Здравейте, приятели!

С огромен ентусиазъм ви съобщаваме, че се зароди идея и ни се предоставя възможност за възстановяване на волейболното игрище в училищния двор, както и на част от пейките!!!
Единственото усилие, което се изисква да положим, е да почистим от тревите и натрупаните отново боклуци и съответно да се научим да ценим и пазим това, което имаме :)

Така че: НАБИРАМЕ ДОБРОВОЛЦИ!

Нека заедно върнем живота и детските гласове в така пустото от години училище и създадем един приятен кът за игри!

Молим желаещите да се свържат с Катерина Велчева или Райна Гюрова (секретар и библиотекар в Читалището), за да можем възможно най-скоро да се организираме и осъществим още един доброволен проект с общи усилия!

Плануваната дата за почистване е 21.07.2012, а часът е 8,30 заради горещините! Очакваме ви!"

Очаквайте репортаж от мястото на събитието, а откриването на площадката ще е същия ден. Така поне обещават ентусиазираните млади хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар