понеделник, 23 юли 2012 г.

Летен кампус 2012 - поредното предизвикателствоПреди няколко дни ви запознахме с  инициативата за провеждане на летен детски кампус! След като шарените обяви привличаха вниманието на малчуганите на няколко възлови места в Бърдарски геран, вчера се проведе  срещата, за която бе отправен призив за присъствие и към родители, баби и дядовци. С огромна радост споделяме с всички вас, че броят на децата, желаещи да прекарват следобедите си заедно и записали се за редовно посещение на заниманията, тази година надхвърли 20!

След като залата на Дневния център за работа с деца „Палкенче“ събра всички участници, започна представянето на организаторите, програмата, идеите и новините!

Общо 23 дечица ще прекарват часовете между 14 и 17 часа в Читалището под ръководството на Катерина Велчева и нейните главни помощници Райна Гюрова и Криси Първанова.  Те на драго сърце приеха предизвикателството и отговорността да създават кративна и безопасна атмосфера за дечицата и същевременно да съдействат за тяхното развитие като танцьори, художници, майстори на приложните изкуства, артистични и културни дейци, както и на едни истински деца – палави и неуморни, весели и готови за лудории! Нелека задача, наистина! Заслужени адмирации!

Сред дейностите, заложени в тазгодишната програма са 3D рисунки; изработка на картички; маски за карнавал; решаване на главоблъсканици; оцветяване; играчки от хратия; уникални ученически програми и етикети; игри навън, свързани с физически упражнения и развлечения; четене на приказки; упражнения по английски; забавни танци и разни интересни рецепти за сапунени балони.

Освен представянето на програмата, родителите бяха запознати и с един основен проблем – липсата на материали и средства за набавянето им. Постигнато бе съгласие за събиране на пари от всеки родител, за да се закупят материалите, необходими за пълноценно усвояване и изпълнение на задачите. Сумата за дете е 5 лв, а за братче и сестриче, съответно двама братя или две сестри, е 7,50 лв. Събраните средства са изразходени изцяло за нуждите на децата.
Организаторите бяха на пазар днес и в 14 часа започва усилена работа в детския център!

Идеята на подобен  кампус е не само ползотворно усвояване на времето и научаване на нови неща, а и сплотяване и създаване на общи летни спомени, изграждане на истински приятелства, които да събират отново и отново в Бърдарски геран същите деца и като големи хора, с принадлежност към общността на банатските българи!

Срещата завърши с почерпка, организирана от Катерина , Райна, Мариела Калчева и семейство Караджови,  в знак на благодарност към всички родители, които откликнаха на идеята, и за добре дошли на най-малките приятели на нашето Читалище!

Съвсем прясна новина за всички е, че още от днес, в 17 часа, след заниманията  в кампуса, започват ежедневни репетиции с новия хореограф на танцов състав „Палкенче”.
Кой е той – заповядайте да се запознаете лично!

Ралица Велчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар