неделя, 19 декември 2010 г.

Живото наследство в снимки

Банатските българи от Бърдарски геран и Асеново участваха в програмата „Живо наследство” 2010 на Фондация „Работилница за граждански инициативи, осъществена с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

В откритата на 15 декември фотоизложба „Живо наследство” в сградата на Централни софийски хали можете да видите до 16 януари 2011 г. красивите и загадъчни снимки на фотографа Антоан Божинов, отразяващи работата по проектите на финансираните организации.

Традициите оживяват в това фотографско пътешествие едновременно в миналото и бъдещето на страната ни. 29-те фотографии улавят различни моменти от осъществяването на местните инициативи по програмата „Живо наследство” на ФРГИ.

Всяка една от подкрепените финансово 20 инициативи интерпретира по различен начин фолклора и оживява специфични за отделни региони на страната ритуали, празници, предмети от бита, игри или символи, изграждали ежедневието на някогашните българи.Местните инициативи не само възстановяват дадена традиция, но предлагат и алтернативи за запазването й, като едновременно с това осъвременяват различни нейни аспекти, за да изглежда тя разпознаваема и близка до младите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар