вторник, 3 септември 2013 г.

Магията на кукления театър оживя

Това лято за малките и по-големи деца в Бърдарски геран имаше предизвикателство - да усвоят нелеката роля на кукловода и да навлезнат в дебрите на още едно изкуство - кукления театър. Срещата с куклите, текстовете, репетициите и декорите бе умело ръководена от Катерина Велчева, студент втора година в Благоевградския университет, специалност Актьорско майсторство.

На 31 август, в рамките на честването на 90-годишнината на читалището ни, се състоя и дебютния им спектакъл, който показа на зрителите, изпълнили големия салон, че децата имат таланти, каквито дори не са предполагали. В бъдеще, с работа и през следващите ваканции, ще могат да представят все по-сложни и дълги пиеси, с които да радват публиката.

С басни за по-малките и приказката за Пепеляшка, изпълнена от по-големите актьори започна дейността на театралната ни трупа. Участваха (представени по азбучен ред): Атанас Караиванов, Борислава Гюрова, Габриела Романска, Георги Караиванов, Ема Доковска, Иво Гердов, Илиян Топчев, Катрин Илиева, Кристияна Първанова, Любомир Топчев, Мария Гердова, Памела Будурова, Ралица Радулова, Роберт Йозов, Силвия Кърчева. Режисьор на спектакъла бе Катерина Велчева.

Спектакълът е реализиран в рамките на проекта "Маскирани ръчички разказват", финансиран от Дарителски кръг "Развитие" на Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Видеозаснемане и монтаж - Александър Живков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар